Logo

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 11 im. Szarych Szeregów w Stalowej Woli

Wizyta księdza biskupa
Jubileusz 30-lecia szkoły
rozpoczęcie roku
Zerówka

Stołówka

UWAGA! Zwroty za obiady

 Nadpłatę za obiady szkolne dla uczniów klas 4-8 za ostatni tydzień października oraz opłaty za listopad (rodzicom którzy dokonali opłaty w październiku za listopad) zostaną zwrócone na konto bankowe.

Jadlospis

Data 

Zupa 

II danie 

Czwartek

26.11.2020

Ziemniaczana (woda, udka na rosół, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, przyprawy, pietruszka zielona

Gołąbki w sosie

Owoc

herbata Kompot (owoce mrożone: tryskawka, agrest, porzeczka, cukier)

 

Piątek

27.11.2020

Zupa pieczarkowa  (woda, pieczarki,  śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny typu greckiego(mleko, śmietanka, białka mleka, kultury bakterii jogurtowych) marchew, masło 83% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych, B-karoten), seler, pietruszka korzeń, cebula, sól, pieprz, makaron (mąka pszenna semolina 100%) 

 

Naleśniki z jabłkiem(mąka pszenna, mleko, jajka, cukier, jabłka, olej)

Owoc

herbata- herbata (herbata czarna, cukier)

 

Poniedziałek 

30.11.2020r. 

Kapuśniak z bialej kapusty (woda, udka z kurczaka, ziemniaki,  kapusta kiszona, marchew, seler,   por, pietruszka korzeń,  przyprawy, koperek

-Makaron świderki  (mąka pszenna semolina 100%) 

-Twaróg lasowiacki (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), cukier 

- herbata (herbata czarna, cukier)

Owoc

Wtorek 

01.12.2020r. 

Brokułowa z zacierką (woda, udka z kurczaka, brokuł mrożony, makaron kuleczki(mąka pszenna semolina 100%), marchew śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana ,kultury bakterii mlekowych), seler, masło 83%- (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej) por, pietruszka korzeń, przyprawy, pietruszka zielona)  

-Kotlet schabowy (schab b/k, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól, woda), mąka pszenna, jajka, przyprawy)

- kasza jęczmienna (kasza  jęczmienna, masło 83%- śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej) sól)

-surówka z marchewki i chrzanem (chrzan 62%(woda, ocet spirytusowy, cukier, mleko w proszku, sól, olej rzepakowy ,kwas cytrynowy, substancja konserwująca,  cukier, cytryna, sól, pieprz),cytryna, przyprawy

Kompot (owoce mrożone: tryskawka, agrest, porzeczka, cukier)

 

Środa 

02.12.2020r. 

  -Zupa  jarzynowa  (woda, udka z kurczaka na wywar, marchew, seler, por, ziemniaki, masło 83%- śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), pietruszka korzeń, przyprawy, pietruszka zielona)   

Krokiety z kapusty i pieczarkami (kapusta kiszona, pieczarki, cebula , olej,  maka pszenna, mleko, jajka, przyprawy)

- herbata (herbata czarna, cukier)

Owoc

 

Czwartek 

03.12.2020r. 

-Barszcz ukraiński (woda, ziemniaki, buraczki, śmietana 18%- (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), kapusta biała, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, pomidory, fasolka szparagowa, fasola czerwona, pietruszka zielona)  

- Gulasz drobiowy (filet drobiowy, marchew, seler, warzywa mrożone,   koncentrat pomidorowy 30%, cebula, mąka pszenna , przyprawy) 

- kasza gryczana (kasza gryczana, masło 83%- śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej) sól)

Warzywa na parze- (bukiet warzyw mrożony- brokuł, kalafior. marchew)

- herbata (herbata czarna, cukier)

 

 

Piątek 

04.12.2020r. 

-Krupnik (woda, udka na rosół, ziemniaki, marchew, seler,   por, pietruszka korzeń, kasza jaglana, przyprawy, koperek)   

-Kopytka z masłem bułką tartą (ziemniaki, mąka pszenna, jajka, mąka ziemniaczana, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól ,woda),  masło 83% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych, B-karoten)

 -herbata (woda, herbata czarna, cytryna, cukier)  

-owoc

Uwaga: Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Wpłaty za obiady

Konto: 38 1020 4913 0000 9102 0117 6528

Jako wpłacający na ww. konto musi być ten rodzic, który wypełnił deklarację u intendenta. A w tytule musi widnieć imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, za który uiszczana jest opłata. Niestosowanie się do ww. zaleceń może skutkować brakiem wydania bloczków. Bloczki będą wydawane tylko na podstawie prawidłowo wypełnionej wpłaty na konto i dostarczonego potwierdzenia.

Powiadomienia proszę wysyłać na adres intendent.psp11@interia.pl 

DO WAKACJI 2020 POZOSTAŁO

203

dni

5

godzin

23

minut

48

sekund

Najnowsze galerie