Logo

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 11 im. Szarych Szeregów w Stalowej Woli

Stołówka

Wpłaty za obiady

 WAŻNE !

W związku z zawieszeniem zajęć lekcyjnych w szkole, proszę o wstrzymanie się od dokonywania wpłat za obiady szkolne w  kwietniu do odwołania .

Opłaty dokonane w marcu za okres od 12.03.2020 do 31.03.2020  będą przeniesione i rozliczone w  następnym miesiącu.



PROSZĘ O DOKONYWANIE WPŁAT WYŁĄCZNIE ZA DANY MIESIĄC

Konto: 38 1020 4913 0000 9102 0117 6528

Jako wpłacający na ww. konto musi być ten rodzic, który wypełnił deklarację u intendenta. A w tytule musi widnieć imię i nazwisko dziecka, klasa oraz miesiąc, za który uiszczana jest opłata. Niestosowanie się do ww. zaleceń może skutkować brakiem wydania bloczków. Bloczki będą wydawane tylko na podstawie prawidłowo wypełnionej wpłaty na konto i dostarczonego potwierdzenia.

Powiadomienia proszę wysyłać na adres intendent.psp11@interia.pl 

Jadłospis na marzec 2020


Data 

Zupa 

II danie 

Poniedziałek 

09.03.2020r. 

Kapuśniak z kiszonej kapusty (woda, ziemniaki,  kapusta kiszona, marchew, seler,   por, pietruszka korzeń,  przyprawy, koperek)   

Sos boloński z peperonatą (mięso rozdrobnione z szynki, peperonata- Papryka żółta (35%), papryka czerwona (35%), cebula (16%), koncentrat pomidorowy (6,6%), cukier, olej słonecznikowy, sól, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)., koncentrat pomidorowy- 30%, mąka pszenna, przyprawy), 

-Makaron (mąka pszenna semolina 100%), 

-Herbata (woda, herbata czarna, miód, sok z cytryny) 

Wtorek 

10.03.2020r. 

-Grysikowa (woda, bukiet warzyw mrożonych w zmiennych proporcjach- marchew, brokuł, kalafior, por, kasza manna, przyprawy, pietruszka zielona)   

Gulasz drobiowy po węgiersku (mięso z udka kurczaka B/K i skóry, filet z kurczaka,  papryka czerwona, pieczarki, koncentrat pomidorowy 30%, cebula, mąka pszenna , przyprawy) 

-Placki ziemniaczane (ziemniaki, mąka pszenna, cebula, jajko, sól, olej do smażenia) 

 -Herbata (woda, herbata czarna, cukier, sok z cytryny)  

Środa 

11.03.2020r. 

-Solferino (woda, udka na rosół, marchew, seler, por, ziemniaki, pietruszka korzeń, zielony groszek mrożony, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy, pietruszka zielona)   

-Kaszotto z warzywami (kasza pęczak, warzywa słupki mrożone w zmiennych ilościach, marchew, seler, por, sól)    

-Sos pieczarkowy (woda, pieczarki, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana ,kultury bakterii mlekowych), mąka pszenna,  cebula, przyprawy 

-kompot (woda, śliwki bez pestek, czarna porzeczka, wiśnie bez pestek, truskawki, cukier) 

Czwartek 

12.03.2020r. 

-Biała Syrenka (woda, ryba miruna max 5% glazury, marchew, seler, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana ,por, pietruszka korzeń, przyprawy, koperek, makaron (mąka pszenna semolina 100%) 

 

Kotlet pożarski z pieca (mięso z udka kurczaka B/K i skóry, filet z kurczaka bułka czerstwa, cebula, jajka, bułka tarta( mąka pszenna, woda, drożdże), przyprawy, czosnek),

ziemniaki (woda, ziemniaki, sól)

-Ćwikła z chrzanem (buraki gotowane, chrzan “Krakus“ 60%( woda, olej rzepakowy, ocet, cukier sól), jabłka, cytryna, przyprawy

-kompot (woda, śliwki bez pestek, czarna porzeczka, wiśnie bez pestek, truskawki, cukier) 

Piątek 

13.03.2020r. 

Pomidorowa z kaszą jaglaną (woda, udka z kurczaka kasza jaglana, koncentrat pomidorowy 30%, marchew, pietruszka korzeń, seler, por,  śmietana18% (śmietanka pasteryzowana ,kultury bakterii mlekowych),  , jogurt grecki (pasteryzowane mleko, żywe kultury bakterii mlekowych), masło 83%- śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej)

-Racuchy z jabłkiem prażonym (mąka pszenna,  jajka, jogurt grecki- (pasteryzowane mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), olej do smażenia, jabłka prażone(jabłko, cukier, sok z cytryny), sól, soda, proszek do pieczenia 

-Herbata z cytryną (herbata czarna, cukier, sok z cytryny) 

Uwaga: Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Wydawanie bloczków obiadowych

WYDAWANIE BLOCZKÓW OBIADOWYCH ODBYWAĆ SIĘ BĘDZIE W NASTĘPUJĄCYCH TERMINACH

Poniedziałek            7.00-15.00

Wtorek                    12.00-15.00  

Środa                       12.00-15.00

Czwartek                 12.00-15.00

Piątek                      12.00-15.00 

DO WAKACJI 2020 POZOSTAŁO

81

dni

17

godzin

42

minut

32

sekund

Najnowsze galerie