Szkolenie dla pracowników szkoły pt. Świadome odżywianie, czyli jak zadbać o zdrową i zbilansowaną dietę w praktyce
W ramach realizacji programu Szkoła Promująca Zdrowie 28 lutego br. odbyło się szkolenie dla pracowników szkoły pt. Świadome odżywianie, czyli jak zadbać o zdrową i zbilansowaną dietę w praktyce. Dietetyk kliniczny, pani Małgorzata Goc poruszyła następującą tematykę:
- jak czytać etykiety spożywcze;
- pod jakimi nazwami kryje się cukier;
- czy warto kierować się skalą Nutri-Score;
- jak planować zdrowe zakupy;
- najczęstsze mity dietetyczne;
- wskazówki przydatne podczas wdrażania zdrowego odżywiania;
- jak powinien wyglądać zbilansowany posiłek;
- rola wody w zdrowym odżywianiu.
Po szkoleniu odbyły się konsultacje indywidualne.
Koordynatorzy projektu